Over mij

 

Mijn naam is Katja Temming-Tijdink. Ik ben geboren in 1971 te Doetinchem en woon samen met mijn gezin in Ulft. Sinds december 2014 ben ik gediplomeerd stoelmasseur en sinds december 2015 gediplomeerd coach. In het voorjaar van 2020 heb ik het diploma 'Bachbloesem therapeut' behaald, zodat ik passend advies kan geven over het gebruik van helende Bachbloesems bij negatieve gemoedstoestanden en hun uitwerkingen in het dagelijks leven. Zowel stoelmassage als Bachbloesem therapie bevordert het gevoel weer in balans met jezelf en je omgeving te komen.

Van mijn 11e tot mijn 27e heb ik in het Zuid-Duitse Beieren gewoond. Daar heb ik na de middelbare school een talen- en secretaresse opleiding gevolgd en aansluitend een zevental jaren gewerkt. Nadat ik mijn man leerde kennen ben ik eind 1998 teruggekeerd naar Nederland. Ik ben jarenlang werkzaam geweest op kantoor als secretaresse voor onder andere octrooi- en merkengemachtigden en later ook als commerciële binnendienst en klantenservice medewerkster. 

katja temming over mij kleinOp een gegeven moment was ik echter toe aan iets totaal anders. Ik voelde al langer dat ik de behoefte had om mijn toenemende interesse voor het bijdragen aan het lichamelijke en geestelijke welzijn van mensen de ruimte te geven. Ook wilde ik in mijn werk graag dichter bij mijn medemens komen staan, zodat er meer diepgang mogelijk is. Het kunnen aanbieden van diensten op persoonlijk gebied, waarbij ik een rol van toegevoegde waarde voor iemand kan spelen, leek mij daarom een mooie uitdaging. De tijd was gekomen om in mijn carrière het roer daadwerkelijk om te gooien.

Nadat ik een inspirerende reiki-1 cursus volgde, ben ik uit volle overtuiging aan de opleiding voor stoelmassage begonnen. Deze ervaringen hebben me dichter bij mijn gevoel gebracht en bevestigden me tegelijkertijd dat de keuze voor de door mij nieuw ingeslagen richting juist was. De opleiding tot coach voelde als een mooie aanvulling, ook met betrekking tot de behoefte mij verder te ontwikkelen. Daarnaast heb ik een EHBO cursus gevolgd, zodat ik eerste hulp aan anderen kan verlenen. Iets wat als zelfstandig ondernemer zeker ook voor mijn cliënten van pas kan komen. 

Het geeft mij veel voldoening mensen te kunnen helpen en een bijdrage te leveren aan hun welzijn, waardoor zij zich zowel lichamelijk als geestelijk beter gaan voelen.  Het kunnen bieden van lichamelijke ontspanning, een harmonieus gevoel en meer rust in je hoofd, juist in deze vaak hectische tijd, waarin we met z'n allen aan snelle veranderingen onderhevig zijn, is voor mij een belangrijk aspect als het gaat om het verbeteren van de kwaliteit van het leven. Tijdens een massage kan iemand behoefte hebben om over persoonlijke en vertrouwelijke aangelegenheden te praten, leuke of juist minder leuke dingen te delen. Dat staat iedereen vrij en alle informatie wordt uiteraard met discretie behandeld. Ik bied graag een luisterend oor en mijn volledige aandacht. Door mijn opleiding als coach kan ik mogelijk extra steun bieden in bepaalde situaties. Mijn doel is het om iemand een ontspannen gevoel te geven en te laten genieten van even echt tijd en aandacht voor zichzelf. Daardoor wordt men zich bewuster van zijn lichaam, gevoel en manier van denken en voelt beter aan waar men werkelijk behoefte aan heeft. 

Ik blijf me graag ontwikkelen op het gebied van welzijn, gezondheid en spiritualiteit, met de bedoeling mijn kennis en vaardigheden verder uit te breiden en te delen. Daarmee hoop ik uiteraard niet alleen mezelf, maar ook andere mensen te helpen om prettiger in het leven te staan. Niets is fijner dan 'gewoon' lekker in je vel zitten.

In mijn praktijk in Ulft geef ik stoelmassage behandelingen en Bachbloesem consulten. Daarnaast is een stoelmassage of Bachbloesem consult in de meeste gevallen ook aan huis/op locatie mogelijk, indien gewenst. Verder behoort (projectmatig) masseren bij bedrijven en instellingen tot de mogelijkheden.

Van oktober 2016 tot en met maart 2019 heb ik drie keer voor de periode van telkens een half jaar als freelance stoelmasseur voor Sport Medisch Centrum Papendal stoelmassages gegeven aan medewerkers van VGGM (Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden) bij de brandweer in Ede, in het kader van het VGGM vitaliteitsproject. Dit heb ik met veel plezier gedaan, waarbij ik tevens een schat aan ervaring heb kunnen opdoen.